KONAČNO - početak kursa "Improve Your Youth"

improve-your-youth

Program "Improve Your Youth" je obrazovni kurs koji za temu ima pripremu mladih za ulazak na savremeno tržište rada. Na početak ovog programa čekali smo punih dvanaest meseci, koliko su trajale pripremne aktivnosti, kreiranje programa i planiranje njegove realizacije. Oblast kojom se program bavi je povećanje znanja, veština i kompetencija kod mladih sa teritorije Novog Sada, u cilju njihovog što efikasnijeg zapošljavanja. Kroz čak 25 radionica, u ukupnom trajanju od preko 50 sati, kroz prikaz teorije i samostalni praktičan rad mladih polaznika, sticaće se i prva iskustva. Čitav program radionica realizuje se kroz tri grupe tema: 

  1. Traženje prvih šansi za posao
  2. Proces zapošljavanja
  3. Samostalan multimedijalni rad prve generacije polaznika kursa

Za realizaciju programa zaduženi su Mina Gašić i Goran Ostojić, oboje omladinski radnici sa  iskustvom iz oblasti radnog prava i razvoja biznisa. Usled vanredne situacije, početak ovog programa je odložen i u potpunosti prenesen u digitalno okruženje, tako da je ovo za nas još veći izazov sada! Prvo online predavanje je održano u subotu 18.4.2020., ali to ne znači da ste zakasnili, jer su radionice tematske, i prijave još traju. Broj mesta je ograničen.

Program se realizuje u okviru kursa "Liderstvo i omladinski rad u zajednici" koji realizuje CZOR iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom OPENS 2019, Ministarstva omladine i sporta, Jenčeping Univerziteta iz Kraljevine Švedske i IOGT NTO MOVEMENT-a.


Može vas zanimati još i...