Jačanje KNOW-HOW kapaciteta uz KOMS

koms-logo-novi Ove sedmice delimo sa vama jedan lep događaj na kojem smo učestvovali krajem prošle godine. Naime, kao pridružena članica Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), Kulinarski institut „Know-how“ je dobio priliku da se dodatno osnaži i da učestvuje u Programu jačanja kapaciteta organizacija članica KOMS-a za 2019. godinu. Učestvovanje u okviru ovog programa podrazumeva pristup treninzima, te je tako KNOW-HOW delegirao jednog svog člana na trening pod nazivom: „PreJaK trening za za fandrejzing“ . Trening se održavao u periodu od 22. do 24. novembra 2019., u Novom Sadu,  i realizovan je uz podršku OPENS 2019. Čitav program usmeren je na unapređenje interne strukture i kompetencija, aktivnu podršku razvoja organizacija članica, i jačanje civilnog društva u celini. Ovaj konkretan trening za cilj je imao da učesnici steknu nova znanja i veštine u oblasti prikupljanja sredstava za svoje organizacije. Svoja pozitivna iskustva i stečena znanja sa treninga preneo nam je naš član, Vladimir Divić, i preporučio je svima koji to mogu da učestvuju u ovakvom tipu neformalnih radionica. Posebno je pohvalio rad trenera koji su vodili čitav proces, Emu Stepanović i Ivana Živkovića. Sadržaj samog treninga je bio koncipiran oko tema pronalaženja adekvatnih donatora i partnera, kao i metoda i tehnika za samostalno pridobijanje i prikupljanje sredstava iz lokalne zajednice u kojoj organizacija deluje. Svoja novousvojena znanja, Vladimir je podelio sa nama po povratku sa ovog treninga, što je i bio cilj samog programa podrške. Ovim putem zahvaljujemo se KOMS-u na ukazanom poverenju i izdvojenom vremenu i drugim resursima!

Može vas zanimati još i...